Colaborare cu Asociatia „Casa Majestatii Sale”

     GARDEN PARTY

 la Palatul Elisabeta din Bucuresti

     In fiecare an la 10 mai, de Ziua Regelui, reprezentante ale asociatiei participa la invitatia Casei Regale a Romaniei la „Garden Party” organizata la Palatul Elisabeta.

1. Garden Party 2017

  Au participat din partea asociatiei domnele: Doltu Iuliana, Covatariu Rodica, Damian Natatia, Ionescu Ana, Petre Maria, Roman Eugenia si Talpescu Iulia

2. Garden Party 2018

La acest Garden Party asociatia noastra a fost reprezentata de doamnele: Chis Lucia, Mircea Camelia, Monac Natalia, Talpescu Iulia, Petre Maria, Covatariu Rodica si Damian Natalia.

3. Garden Party-ul Copiilor

     La 1 iunie 2018 Damian Natalia si Talpescu Iulica impreuna cu nepoatele lor au participat la Palatul Elisabeta la „Garden Party-ul Copiilor prilej cu care cei mici au participat alaturi de Majestatea Sa MARGARETA Custodele Coroanei romane la activitati de creatie specifice lor si la un frumos spactacol dedicat lor.

4. Garden Party 2019

In mai 2019 participantele asociatiei la sarbatoarea regala au fost doamnele: Viziteu Constanta, Bejan Mariana, Talpescu Iulia, Petre Maria si Damian Natalia.

5. Intalnire la Palatul Elisabeta din Bucuresti

La 17 iunie 2021, la invitatia Majestatii Sale Margareta Custodele Coroanei romane, un grup de membre ale asociatiei noastre  ( dr.Ursu Cornelia, Morariu Rodica,Tataru Vasilica,  Petre Maria, Custurov Liliana, Tabacu Iuliana, Talpescu Iulia, Vasile Florentina, Viziteu Constanta,Timar Dorina si Damian Natalia- presedintele asociatiei) au participat la o intalnire la Palatul Elisabeta din Bucuresti.

  Deoarece ACMFRR „slt.Ecaterina Teodoroiu” are o buna colaborare incepand cu anul 2017 cu Asociatia”Casa Majestatii Sale” in cadrul intalnirii ce s-a desfasurat intr-o atmosfera calda si plina de ospitalitate au fost prezentate activitatile de colaborare desfasurate pana acum si prezentate cateva proiecte comune de colaborare in viitor, activitati ce s-au bucurat de apreciere din partea Majestatii Sale.

   La sfarsitul intalnirii in semn de multumire si respect, Majestatii Sale Custodele Coroanei i-a fost oferit un buchet de flori din partea tuturor membrelor asociatiei.

       6.  In ziua de 30 iunie 2021 s-au implinit 20 de ani de la intoarcerea Familiei Regale a Romaniei la Palatul Elisabeta din Bucuresti.

     La evenimentul organizat de „Asociatia Casa Majestatii Sale” si desfasurat in gradina palatului au participat Majestatea Sa Margareta, ASR Principele Radu si ALR Principesele Sofia si Maria impreuna cu numerosi invitati, printre care si membrele asociatiei noastre dnele Custurov Liliana, Petre Maria si Talpescu Iulia.

    Cu acest prilej a fost lansat si volumul ” Povestea Palatului Elisabeta ” sub semnatura Principelui Radu al Romaniei.

         7. În, ziua de 19 octombrie 2023, la Castelul Peleș, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a conferit în cadrul unei festivități speciale decorații regale unor personalități civile și militare, precum și unor instituții din România.
         Astfel la propunerea ACMFRR „slt. Ecaterina Teodoroiu” i-a fost conferită primului cosmonaut român, domnului gl.lt.dr.ing.Dumitru Dorin PRUNARIU, Decorația Regală „NIHIL SINE DEO

          La acest eveniment regal, au asistat din partea asociației noastre doamnele col.(rtr) Viorica Nițu si slt.(rtr) Rodica Morariu care au transmis celui decorat felicitările membrelor asociației și s-au fotografiat împreună.

ACTIVITATI DE VOLUNTARIAT

   1.  In aprilie 2018 un grup de membre ale asociatiei- Morariu Rodica, Custorov Liliana, Talpescu Iulia, Petre Maria, Damian Natalia, au participat voluntar la actiunea de plantare a 335.000 de stejari in Parcul Memoriei Nationale de la Marasesti, pentru fiecare militar al Armatei Romane care si-a jertfit viata pentru infaptuirea Marii Uniri de la 1918.  

   2. In perioada 20 iulie-20 septembrie in baza protocolului incheiat intre ACMFRR „slt. Ecaterina Teodoroiu” si „Asociatia Casei Majestatii Sale” dnele mr.(r) Maria Petre si plt.adj.sef (r) Iulia Talpescu au participat ca voluntare la proiectul „Expozitia Regala Palatul Elisabeta” si pentru efortul lor alaturi de ceilalti voluntari au primit  diplome de merit din partea dl.Ion Tuca, directorul executiv al Asociatiei Casa Majestatii Sale., cu mentiunea ca cele doua membre ale asociatiei noastre, impreuna si cu altele, au mai desfasurat activitati de voluntariat la solicitarea reprezentantilor Casei Regale a Romaniei bucurandu-se de aprecierile acestora .pentru constinciozitatea, corectitudinea si promptitudinea de care au dat dovada de fiecare data.

3.  Începând din 2021, în contextul manifestărilor anuale organizate cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, MApN a organizat și în 2023 în perioada 20-29 aprilie campania ” Recunoștință Veteranilor de Război” incluzând printre alte manifestări și acțiunea de pregătire și distribuire a unor pachete cadou tuturor celor 1093 de veterani, veterane și văduve ale celui de al Doilea Război Mondial de pe teritoriul României.
Astfel în 26 aprilie 2023 în Sala de Marmură a Cercului Militar Național a avut loc activitatea de pregătire și împachetare a cadourilor pentru veteranii de război, activitate la care ACMFRR „slt.Ecaterina Teodoroiu” a fost reprezentată de președintele ei, col.(rtr) Natalia Damian.

INTALNIRI ALE STRUCTURILOR ASOCIATIVE ALE CADRELOR MILITARE

    1. In luna septembrie 2018 a avut loc la sediul MApN intalnirea anuala a conducerii ministerului cu reprezentantii tuturor structurilor asociative ale cadrelor militare in rezerva si retragere din MApN intalnire la care au participat dl. ministru Mihai- Viorel Fifor si dl. gl.  Nicolae Ciuca, seful Statului Major al Armatei. La sedinta au participat ca reprezentante ale asociatiei noastre doamnele col. (r) Damian Natalia, mr. (r) Petre Maria.

31c643ae-2938-4029-9ca6-699537e2a6f1

     2. Ministrul apararii nationale gl.(r) Nicolae Ionel CIUCA, seful SMAp – gl.lt.Daniel PETRESCU si secretarul de stat si sef al Departamentului pentru Politica de Aparare, Planificare si Relatii Internationale – Simona COJOCARU, s-au intalnit pe 30 decembrie 2019 la sediul MApN cu reprezentantii structurilor asociative care-si desfasoara activitatea in domeniile de activitate ale ministerului. Din partea ACMFRR „slt.Ecaterina Teodoroiu” a participat presedintele acesteia, col.(r)Damian Natalia

INTALNIRI CU CONDUCEREA MINISTERULUI APARARII NATIONALE

WhatsApp Image 2022-01-14 at 10.48.52

  1.  Pe 16 ianuarie 2019, la propunerea asociatiei, inaintea desfasurarii spectacolului „Povestea unei eroine” ce a avut loc in aula MApN cu ocazia implinirii a 125 de ani de la nasterea eroinei Ecaterina Teodoroiu, dna col.(r) Damian Natalia presedinta asociatiei impreuna cu dna Luminita Dragomir si dsoara Aurora Catalina, urmasele Ecaterinei Teodoroiu, au fost primite de domnul ministru al apararii Gabriel LES pentru a fi cunoscute de conducerea armatei in aceasta calitate.

  

 

    In cadrul spectacolului „POVESTEA UNEI EROINE” dl. ministru a acordat nepoatei eroinei, dnei SABINA LUPU ,,Emblema de Merit Partener pentru Aparare” clasa I pentru cei 25 de ani in care a lucrat ca si custode al Casei Memoriale a inaintasei ei si a contribuit la pastrarea vie a memoriei acesteia. Decoratia a fost inmanata fiicei acesteia doamna Luminita Dragomir.

     2. In luna august 2019 domnul ministru al apararii, Gabriel Beniamin LES, la propunerea asociatiei noastre a invitat la MApN pe doua dintre urmasele generalului erou Eremia GRIGORESCU pentru a le cunoaste si a le afla opiniile referitoare la comemorarea centenara a trecerii in nefiinta a generalului, comemorare initiata de asociatie si organizata impreuna cu MApN la care au fost invitate sa participe.Cu acest prilej ca un omagiu adus marelui erou ce a indeplinit la vremea lui inclusiv functia de ministru de razboi si pentru modul exemplar in care urmasele lui prin tot ceea ce au facut au cinstit si onorat numele inaintasului lor, dl. ministru a conferit Emblema „Partener pentru aparare” clasa I urmaselor generalului Grigorescu respectiv doamnelor: ing. Grumezescu Ioana, istoric Ursu Ioana si arh. Florescu Michaela-Tomnita viceprimar al capitalei.

3. În data de 12 octombrie 2023, la propunerea asociației, prin intermediul Direcției pentru Relația cu Parlamentul din cadrul MApN, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de carieră militară a femeilor din armata română, la sediul Senatului a fost primită de catre doamna senator Nicoleta PAULIUC, președinta Comisiei de Apărare și Ordine Publică din Senatul României o delegatie a cadrelor militare femei in retragere, in rezerva si in activitate din garnizoana Bucuresti.

Cu această ocazie, doamnei PAULIUC i-a fost înmanat ” Albumul jubiliar” al evenimentului sus menționat de către col.(rtr) Natalia Damian – președintele asociației și fiecare din cele 6 cadre militare prezente la întalnire, respectiv:
– col.(r) Doina Mureșan
– lt.cdor Georgiana Roșu
– mr.Alina Cobzaru
– cpt. Ecaterina Diaconu
– slt.Elena Iacob
-plt. Dalina Popa
și-a prezentat realizarile profesionale.
Doamna senator PAULIUC a propus participantelor realizarea unui proiect, iar la final au fost facute câteva fotografii de grup.

4. Sub egida MApN în perioada 7-8 noiembrie s-a desfășurat la Palatul Parlamantului conferința internațională ” FEMEILE, PACEA și SECURITATEA” având ca temă de dezbatere principală ” Rolul femeilor în prevenirea conflictelor, promovarea păcii și menținerea securității mondiale”.

       Din partea ACMFRR ” slt. Ecaterina Teodoroiu” a fost invitată să participe col.( rtr) Damian Natalia, președintele asociației.
Desfășurarea conferinței a fost moderată de jurnalistul Adrian Ursu și a fost onorată de prezența și prezentare de alocuțiuni a numeroase personalități române și străine, printe care :
– dna Katheelyn Kavalec, ambasadoarea SUA la București
– dna Luminița Odobescu, ministrul de externe
– dna Simona Bucura Oprescu, ministrul muncii
– dna senator Nicoleta Pauliuc, președintele comisiei de apărare și ordine publică din Senat.
Lucrarile conferinței s-au bucurat de participarea a numeroase delegații ale unor organizații din diferite tări ale lumii ce se ocupă cu implementarea rezoluției ONU referitoare la rolul femeilor în menținerea păcii și securității în lume și în rezolvarea problematiicilor de gen, precum și a unor văduve ale eroilor cazuți în razboaiele din diferite zone ale globului.

Ambasadoarea SUA

Ministrul afacerilor externe al României

Președintele comisiei de apărare din Senatul României

Ministrul muncii

Activitati cultural educative

   1. Vineri, 17 ianuarie 2020 la libraria „Carturesti Carusel” din Bucuresti a avut loc o dubla lansare de carte regala, primul dintre evenimentele dedicate sarbatoririi celor 30 de ani de la intoarcerea in tara a Familiei Regale a Romaniei.
In prezenta Majestatii Sale MARGARETA, ASR Principelui Radu, Principeselor Elena si Sofia si a dlui Nixon au fost lansate volumele : 
” MARGARETA – Trei decenii ale Coroanei ” si ” Lumea MAJESTATII Sale”.
      La eveniment, la invitatia Casei Regale au participat numerosi invitati din tara si strainatate, iar din partea asociatiei noastre au participat doamnele Damian Natalia, presedintele asociatiei, Petre Maria si Talpescu Iulia. Autorii cartilor au oferit autografe celor prezenti.

   2. Sambata, 18 ianuarie 2020 a avut loc la Ateneul Roman din Bucuresti Concertul de Gala intitulat „MARGARETA – Trei Decenii ale Coroanei Romane” organizat de Casa Regala a Romaniei cu ocazia implinirii a 30 de ani de la venirea Majestatii Sale MARGARETA in tara. Spectacolul s-a desfasurat in prezenta Majestatii Sale Margareta, ASR Principele Radu, Principeselor Elena si Sofia, dlui Nixon, a dlui Ludovic Orban, prim -ministrul Romaniei si a numerosilor invitati din tara si strainatate.
      La acest spectacol de exceptie si de inalta tinuta din partea asociatiei au participat in calitate de invitate col.(r) Damian Natalia, mr.(r) Petre Maria si plt.adj.pr.(r) Talpescu Iulia.

   3. Intre 9 – 22 august 2021, in sala Ronda a Cercului Militar National a fost deschisa o frumoasa expozitie de icoane pe sticla si pictura ale colegelor noastre Camelia Mircea si Gabriela Hintia, expozitie ce s-a bucurat de aprecierea tuturor celor ce au vizitat-o.
De mentionat ca dna col.(r) Camelia Mircea, membra a asociatiei noastre, a donat Centrului de Instruire ” Constantin Brancoveanu” din Fagaras icoana „Sfintilor martiri Brancoveni”, iar Casei Memoriale a slt.Ecaterina Teodoroiu din Tg.Jiu icoana „Sfintei Ecaterina”.

         4.  Consiliul Judetean Gorj a organizat pe data de 09 iunie 2021 la Tg.Jiu ceremonia intitulata ” ARC PESTE TIMP ” prin care au reunit doua evenimente deosebite legate de numele a doi eroi nationali gorjeni si anume :
                  a) implinirea a 100 de ani de la reanhumarea ramasitelor pamantesti ale slt.Ecaterina Teodoroiu in mausoleul construit special pentru ea
                   b) implinirea a 200 de ani de la uciderea miseleasca a lui Tudor Vladimirescu, conducatorul Revolutiei de la 1821.
        La acest eveniment a fost invitata sa participe si ACMFRR „slt. Ecaterina Teodoroiu” impreuna cu reprezentantii institutiilor civile si militare, judetene si locale.
        Un impresionant sobor de preoti din parohiile judetului Gorj au desfasurat un serviciu religios deosebit de pomenire a celor doi eroi nationali.Ceremonia s-a desfasurat cu ceremonial militar sustinut de militarii garnizoanei Tg.Jiu si cu momente artistice comemorative sustinute de membrii Ansamblului „Doina Gorjului si s-a incheiat cu depunerea de coroane de flori la mausoleul Ecaterinei Teodoroiu.
       Urmasii Ecaterinei Teodoroiu au fost reprezentati de dna Luminita Dragomir care a depus in numele lor o coroana de flori in memoria inaintasei lor.

         5. In ziua de 17 decembrie 2021, la Caransebes a fost inaugurata o expozitie foto-documentara consacrata aniversarii „Bicentenarului Tudor Vladimirescu” si a „Revolutiei lui Tudor Vladimirescu de la 1821”
   


     Cu acest prilej a avut loc si lansarea cartii dedicata lui Tudor Vladimirescu si familiei lui, asa cum sunt prezentate in colectia de documente existente in Muzeul Judetean Gorj, carte scrisa de Daniela si Dumitru Patrascu.
     Expozitia de la Caransebes a fost organizata de Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caras-Severin, Muzeul Judetean Gorj „Alexandru Stefulescu”, Consiliul Judetean Caras-Severin si Consiliul Judetean Gorj impreuna cu Cercul Militar Caransebes, Garnizoana Caransebes si ACMFRR „slt.Ecaterina Teodoroiu”.
     La inaugurarea acestei expozitii omagiale din partea asociatiei noastre au participat dnele col.(r) Chis Lucia si lt.col.(r) Stoian Floare, carora autorii cartii lansate cu acest prilej le-au inmanat un exemplar cu dedicatie pentru asociatie.

6. Expozitie personala a col.(r) Iuliana Doltu de Ziua Nationala

         Cu prilejul manifestarilor cultural-artistice ce se organizeaza in fiecare an la 1 Decembrie cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, anul acesta in garnizoana Caransebes, Cercul Militar condus de pcc dl.Oprea Cocosila a organizat intre alte activitati omagiale si o expozitie de pictura realizata de membra ACMFRR „slt.Ecaterina Teodoroiu” – col.(r) Iuliana Doltu, dedicata evenimentului national mai sus mentionat.Expozitia s-a bucurat de aprecierile tuturor celor ce i-au trecut pragul dovada ca unele dintre lucrarile expuse au fost achizitionate de cativa vizitatori.
      

         
       Cu aceasta ocazie asociatia noastra a incheiat un protocol de colaborare cu Cercul Militar din Caransebes pe perioada nedeterminata. 

         
       De asemenea, tot cu acest prilej, doamnei Frunzina DRAGALINA, demna purtatoare a numelui marelui erou al Caransebesului si Banatului -generalul Ion Dragalina-, asociat unic al firmei „Magic Blue Palace” srl, in calitate de sponsor al activitatilor asociatiei noastre i-a fost acordat titlul de ” MEMBRU de ONOARE” al ACMFRR „slt. Ecaterina Teodoroiu” ca simbol al recunostintei membrelor asociatiei pentru sprijinul nu numai financiar acordat.

         
       7. De Ziua Eroilor 2023, la festivitatea religioasa organizata la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a participat din partea asociatiei noastre dna lt.col.Iuliana Tabacu.

         
       8. Pe 29 iulie 2023 a avut loc la Cercul Militar din Caransebes vernisajul expozitiei de pictura cu lucrari ale membrelor asociatiei, dnele col.( r) Felicia Pana si col.( r) Iuliana Doltu.Expozitia a intrunit aprecierile publicului, fiind achizitionate numeroase lucrari de catre iubitorii de frumos.

         
      Picturi executate de col.( r) Felicia Pana

         
Lucrari ale col( r) Iuliana Doltu.

         
9.Pe 16 august 2023, la Bucuresti a avut loc vernisajul unei expozitii de icoane ortodoxe, printre expozanti numarandu-se si dna col.(r) Camelia Mircea, binecunoscuta pentru lucrarile deosebite pe care le realizeaza cu multa pasiune. Publicul ce a trecut pragul expozitiei a admirat si apreciat lucrarile expuse de catre colectivul de pictori.

         
Lucrarile expuse de colega noastra.

         
10. Pe 12 ianuarie 2024, Muzeul Judetțean Gorj și ACMFRR ” slt. Ecaterina Teodotoiu” au organizat o expoziție omagială și o vizionare a filmului” Povestea unei eroine” în incinta sediului muzeului cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la nașterea Ecaterinei Teodoroiu.

         
 La manifestare au participat între alții dl.Dumitru Hortopan – directorul muzeului, dl. Gheorghe Nechifor  vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, dna Luminița Dragomir strănepoata eroinei, dl.Valentin Duicu sculptorul statuii de for public a Ecaterinei Teodoroiu inaugurată la 18 octombrie 2023 la București, dnele Damian Natalia, Iuliana Doltu, Maria Petre si Viorica Nitu – membre ale asociației noastre, elevi ai liceului ce poarta numele eroinei și un numeros public.

         
Cu acest prilej sculptorul Valentin Duicu a primit din partea președintelui asociației noastre titlul de MEMBRU de ONOARE al acesteia

         

La rândul său, sculptorul Valentin Duicu a oferit Casei Memoriale a Ecaterinei Teodoroiu din Tg.Jiu, portretul în bronz al eroinei pentru a marca aniversarea celor 130 de ani de la nașterea ei.

  Apoi membrele asociației s-au deplasat la Casa Memorială a eroinei unde au oferit plachete cu statuia eroinei din București și revista asociației în care este prezentată pe larg inaugurarea acesteia pentru a fi expuse publicului cât și directorului Muzeului Județean, urmașei eroinei și sculptorului.

         

Tot cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la nașterea eroinei, în data de 14 ianuarie 2024, de această dată la București, membrele asociației și reprezentanți ai militarilor Brigăzii 30 Gardă ” Mihai Viteazul” au depus flori la statuia de for public a slt.Ecaterina Teodoroiu.

         

Cu această ocazie, dl.ing.Mircea Muresanu de la Direcția de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public București a devenit MEMBRU de ONOARE al asociației pentru sprijinul acordat în realizarea statuii de for public a eroinei.

ACTIVITATI

de 

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI

   1.  La 30 noiembrie 2018, la invitatia Presedintelui Romaniei Klaus Werner IOHANIS, dna col.(r) Damian Natalia -presedintele asociatiei a participat la Palatul Cotroceni la receptia oferita cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei si a Centenarului Marii Uniri.

   2.  La 1 Decembrie 2018, la invitatia Presedintelui Romaniei Klaus Werner IOHANIS, reprezentantele asociatiei noastre, dnele col.(r) Damian Natalia si col.(r) Custurov Liliana au participat la Parada Militara ce a avut loc la Arcul de Triumf din Bucuresti cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

   3. La 1 Decembrie 2019, la invitatia Presedintelui Romaniei, presedintele asociatiei,dna col(r) Damian Natalia a participat la Receptia oferita de acesta la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.