Pe 17 iunie 2019 inima generoasa a colegei noastre, doamna colonel (r) RODICA  FARCAS, s-a oprit obosita de lupta crancena pe care a dus-o pana in ultima clipa cu o boala nemiloasa.
      A parasit aceasta minunata planeta, pe care fiecare dintre noi o vom parasi cand goarna destinului va suna, mult prea devreme si la o varsta la care avea inca multe planuri de viitor.
      Convinsa ca noi, primele promotii de cadre militare active femei ale armatei Romaniei, trebuie sa ne omagiem prin activitatea noastra inaintasa in profesie Ecaterina Teodoroiu – prima femeie ofiter combatant din istoria armatei romane, RODICA FARCAS s-a numarat printre primele femei militar in rezerva care s-au inscris in asociatia ce poarta numele eroinei de la Jiu.
      S-a nascut la 7 iunie 1952 in Tg.Jiu, oras cu rezonante istorice si culturale de exceptie pentru Romania si a facut parte din promotia a II-a 1974 de cadre active militare femei din armata romana, incepandu-si cariera militara ca si comandant de pluton – studente la Universitatea Politehnica Timisoara si trecand in rezerva de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Timis.
      A stiut sa imbine exigentele profesiei de militar cu cerintele complexe ale statutului de sotie, mama si bunica castigandu-si dragostea si respectul familiei, colegilor si al tuturor celor ce au cunoscut-o.
      Desi noi, colegele ei din asociatie din alte garnizoane nu am fost alaturi de ea fizic pentru a o conduce pe ultimul drum, gandurile si sufletele noastre cernite au insotit-o. Coincidenta sau nu, cea nascuta ca si Ecaterina Teodoroiu la Tg. Jiu a fost prima care a plecat discret din asociatia ce poarta numele concitadinei ei.
    
                       ADIO Rodica ! Nu te vom uita! si Dumnezeu sa te odihneasca in pace !