1. La 07 iunie 2016, presedinta asociatiei a fost primita in audienta de catre dl. ambasador Mihnea Motoc, ministrul apararii, prilej cu care a fost prezentata asociatia recent infiintata si primele initiative si propuneri de activitati pe care aceasta urma sa le desfasoare in perioada 2016 – 2017 pentru marcarea celor doua mari evenimente centenare legate de eroina armatei romane slt. Ecaterina Teodoroiu in 2017 si anume :
    – implinirea la 16 martie 2017 a 100 de ani de cand voluntara Ecaterina Teodoroiu devenea prima femeie ofiter combatant din istoria armatei romane
    – comemorarea la 22 august 2017 a 100 de ani de la jertfa eroica a acesteia pe campul de lupta de la Marasesti in timpul Primului Razboi Mondial
   Cu acest prilej domnul ministru a apreciat initiativa creerii acestei asociatii care sa puna in valoare atat activitatea centenara a femeilor militar cat si pe cea prezenta si viitoare si ne-a asigurat de sprijinul permanent pe care conducerea ministerului il va acorda asociatiei noastre.

    2. Dupa desfasurarea in ianuarie 2017 a spectacolului festiv „Centenarul Femeii Militar” dedicat implinirii a 100 de ani de cand Ecaterina Teodoroiu a devenit prima femeie ofiter combatant , atat dl. Gabriel Les , ministrul apararii cat si dl. col.dr. Catalin Anton, directorul ONCE din cadrul MApN, au apreciat spectacolul ce l-am organizat.

    3. Pe 16 ianuarie 2019, in cadrul spectacolului festiv „Povestea unei eroine” dedicat implinirii a 125 de ani de la nasterea Ecaterinei Teodoroiu, domnul ministru al apararii Gabriel Les in cuvantul sau a apreciat din nou initiativa si organizarea spectacolului de catre asociatia noastra.

    4. La 22 octombrie 2019 in deschiderea spectacolului intitulat „OMAGIU  ARMATEI  ROMANE” dedicat implinirii a 75 de ani de la eliberarea Romaniei la 25 octombrie 1944 de sub ocupatia germano-hortysta  si a 60 de ani de cand la 25 Octombrie se serbeaza ” Ziua Armatei Romane”, domnul Gabriel Beniamin Les, ministrul apararii nationale, in mesajul sau a remarcat implicarea asociatiei in organizarea si desfasurarea spectacolului fiind singurul eveniment de aceasta natura dedicat celor doua momente din istoria armatei romane.