Toate spectacolele au fost initiate si organizate de asociatia noastra cu sprijinul MApN prin Statul Major al Apararii si Oficiul National pentru Cultul Eroilor.

    1. La 17 martie 2017, la propunerea asociatiei, aprobat de ministrul apararii, in aula Al. I. Cuza” a MApN a avut loc spectacolul aniversar intitulat CENTENARUL FEMEII MILITAR” organizat de asociatia noastra cu sprijinul ONCE din MApN, spectacol dedicat implinirii a 100 de ani de cand ECATERINA TEODOROIU a devenit PRIMA FEMEIE OFITER COMBATANT din istoria armatei noastre deschizand astfel calea femeilor din Romania in profesia de militar.
       La acest spectacol ne-au onorat cu prezenta dna secretar de stat in MApN Otilia SAVA, ASR Principele RADU, dl.Daniel Florea primarul sectorului 5, dl.Adrian Tudor Draghici viceprimarul municipiului Tg.Jiu si urmasi ai eroinei si au participat numerosi elevi, studenti ai Academiei Tehnice Militare, cadre militare active, civili, reprezentanti ai asociatiilor de cadre militare in rezerva si retragere din MApN si MAI, ai ACT-RO, etc. 
       Cu acest prilej, ministrul apararii nationale a aprobat in mod exceptional fata de prevederile legale privind ocaziile festive cu prilejul carora se pot face avansari in grad, ca sa fie inaintate la gradul urmator urmatoarele membre ale asociatiei: Afloarei Elena, Patriciu Georgeta, Roman Eugenia, Sacalean Rodica, Dan Elena, Lupsan Mariana, Stoian Floare, Vasiliu Ileana, Lungu Lucica, Radoi Doina, Covatariu Rodica si Nedelcu Octavia.

    2. Pe 16 ianuarie 2019 la propunerea asociatiei noastre s-a desfasurat cu aprobarea ministrului apararii in aula „Al. I. Cuza” a MApN spectacolul festiv intitulat „POVESTEA UNEI EROINE” consacrat implinirii a 125 de ani de la nasterea eroinei ECATERINA TEODOROIU”, organizat si de aceasta data de asociatie cu sprijinul competent al ONCE din MApN.
      Evenimentul s-a bucurat de participarea dl. ministru al apararii Gabriel LES, Principesei MARIA a Romaniei, dlor secretari de stat Mihai CHIRICA si Nicolae NASTA, dnei Michaela FLORESCU viceprimarul capitalei, dnei director a AMPT Oana Zaharia, dl. Dumitru Hortopan directorul Muzeului Judetean Gorj, urmase ale eroinei alaturi de un numeros public alcatuit din sefi ai unor Directii din MApN, reprezentanti ai asociatiilor veteranilor de razboi si cadrelor militare in rezerva din MApN si MAI, cadre militare active, numerosi civili si peste 300 de elevi.
      In cadrul spectacolului dl ministru Gabriel LES a transmis un mesaj dedicat acestui eveniment si a decorat pe dna Sabina Lupu, stranepoata Ecaterinei Teodoroiu, cu „Emblema de Merit Partener pentru Aparare” clasa I, iar presedinta asociatiei „slt. Ecaterina Teodoroiu”a inmanat Placheta de”MEMBRU de ONOARE” al asociatiei unui numar de 30 de persoane printre care se numara toti urmasii in viata ai „eroinei de la Jiu”.
        Spectacolul a fost sustinut de Orchestra Reprezentativa a Armatei, dansatori Ansamblul Doina al Armatei, Ansamblul folcoric al copiilor de la Trupa AS, formatia de drill-team a Bg. 30 Garda Mihai Viteazu, eleva Stefania Caprea si soldatul onorific Adrian Chira.

     3.  In data de 22 octombrie 2019, asociatia noastra a initiat si organizat cu aprobarea ministrului apararii nationale si cu sprijinul SMAp si DRPCVP in aula „Al. I. Cuza” a MApN spectacolul festiv intitulat „OMAGIU ARMATEI ROMANE” interpretat numai de artisti amatori militari si dedicat celor doua evenimente istorice ale armatei noastre legate de ziua de 25 Octombrie si anume implinirea a 75 de ani de la Eliberarea Romaniei in 1944 de sub ocupatia germano-hortysta si a 60 de ani de cand la aceasta data se serbeaza „Ziua Armatei Romane”.
        La spectacol alaturi de dl. Gabriel LES, ministrul apararii, au participat sefi de institutii si directii centrale din MApN si civile, viceprimarul capitalei, veterani ai celui de-al Doilea Razboi Mondial, elevi ai Colegiului National Militar Dimitrie Cantemir” Breaza, studenti militari ai Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I „, 200 de elevi ai scolilor gimnaziale nr. 115 si 146 din Bucuresti, reprezentanti ai structurilor asociative ale cadrelor militare, militari activi si personal civil din MAp N si SMAp. Dupa intonarea de catre toti participantii a Imnului National al Romaniei, spectacolul a fost deschis de domnul ministru al apararii printr-un mesaj dedicat celor doua evenimente.

       A urmat un colaj de filme artistice ce au ilustrat luptele de la Paulis, Carei si pana la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial si decernarea plachetelor de Membre de Onoare ai asociatiei de catre col.(r) Damian Natalia celor trei urmase ale generalului -erou Eremia Grigorescu, doamnele arh. Florescu Michaela -Tomnita, ing.Grumezescu Ioana si istoric Ursu Ioana.

   Soldatul onorific Adrian Chira a oferit plachetele de Membrii de Onoare ai asociatiei la 3 veterani ai celui de-al Doilea Razboi Mondial, respectiv gl.lt.(rtr.) ing. Leru Alexandru Octavian, gl.bg.(rtr.) dr. Lungu Marin si col.(rtr.) Durnescu Ion.

    Celorlalti 4 veterani de razboi ce au fost invitati, respectiv gl.(rtr) Dragnea Marin, gl.lt.(rtr) de flotila aeriana Dobran Ion, gl.bg.(rtr) Dovancescu Policarp si col.(rtr)Constantin Gheorghe carora starea de sanatate nu le-a permis participarea la spectacolul omagial, plachetele cu titlul de Membrii de Onoare ai asociatiei noastre le-au fost inmanate personal la domiciliul acestora de catre presedinta asociatiei.

       Spectacolul a continuat cu un program artistic de exceptie sustinut de formatia de drill-team a Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”, formatia de dansuri populare a Colegiului National Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, elevul aceluiasi liceu Rares Pauna, studentii militari Lorena Pana si Ioachim Lihor de la AThM ” Ferdinand I” soldatul onorific Adrian Chira, col.(r) Morariu Ioan, corul Bg. 122 Logistica si Orchestra Reprezentativa a Armatei si s-a incheiat prin prezentarea onorului pentru spectatori de catre militarii interpreti, in acordurile marsului ” Stranepoti de dorobanti”.